El servei mancomunat de prevenció de les drogodependències arrencarà a Palafolls aquest semestre

Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme ha iniciat ja els tràmits perquè Palafolls i els municipis veïns de Malgrat, Tordera i Calella disposin d’un servei mancomunat per detectar necessitats, planificar, coordinar i realitzar accions de promoció de la salut i prevenció de les drogodependències.

Ara el Consell Comarcal del Maresme ultima els plecs per tal de licitar el servei, amb la intenció que es posi en marxa al llarg d’aquesta primera meitat de l’any.

Sònia González, regidora de Salut de l’Ajuntament de Palafolls, afirma que l’objectiu és poder disposar d’una persona tècnica en drogodependències que treballi en els quatre municipis, i a la vegada poder realitzar activitats de forma conjunta.

Segons informa el Consell Comarcal, la gestió i coordinació del projecte anirà a càrrec del Servei Comarcal de Joventut, un òrgan que ja impulsa espais de treball i accions de suports als consistoris per abordar la prevenció de les conductes de risc en l’àmbit de la salut i els consums abusius de substàncies addictives.

Tal i com explica González, la intenció del projecte és que es mantingui i es consolidi en el futur, ja que els ajuntaments participants el consideren “molt necessari”.

L’últim ple del Consell Comarcal del Maresme va aprovar els convenis amb els quatre consistoris en els quals s’especifiquen les hores de prestació del servei. En el cas de Palafolls seran 7,5 hores cada setmana, igualment com Tordera, mentre que Calella i Malgrat disposaran cadascun de 15 hores setmanals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics