URGENT

La mascareta deixarà de ser obligatòria als patis de les escoles demà

Compartiu aquesta història

Els alumnes dels centres educatius catalans ja no hauran de dur posada la mascareta a l’hora del pati, tampoc quan es barregin grups. El Govern català ha anunciat aquest dimarts la decisió, argumentant que és “important” que els alumnes tinguin espais on puguin anar sense mascareta perquè la comunicació verbal és “imprescindible” i perquè “millorarà l’aprenentatge, la docència i la salut emocional”.

Així ho ha argumentat la portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, qui ha afirmat també ser conscient que la mesura és “molt esperada”.

Educació planteja que, quan la situació sanitària ho permeti, es pugin també eliminar les mascaretes dins de les aules.

Des de dilluns ja no es fan testos d’antígens als companys d’un alumne que és positiu de Covid-19, i al llarg d’aquest mateix mes de febrer Educació preveu també fer desaparèixer les quarantenes a les escoles independentment dels casos positius que hi hagi a l’aula. ara per ara, es mantenen els confinaments de tota la classe quan hi ha 5 o més casos positius al grup.

Justament, demà dijous també s’acaba l’obligació de dur mascareta als espais exteriors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics