URGENT

L’Ajuntament promou el cens i xipatge dels animals de companyia regalant dispensadors de bosses i cantimplores

Compartiu aquesta història
Ajuntament de Palafolls

L’Ajuntament de Palafolls va posar en marxa ja fa unes setmanes una campanya de civisme per promoure el cens i el xipatge dels animals de companyia que viuen al municipi.

El consistori vol que els gats, gossos i fures estiguin degudament censats i amb xip identificatiu, i que tinguin una actitud responsable a la via pública.

La campanya, que ja ha impulsat accions anteriorment, continua ara amb obsequis pels amos que compleixin amb aquesta normativa. Es tracta d’un dispensador de bosses portàtil que es pot dur lligat a la cadena de l’animal, i també una petita cantimplora que serveix per aigualir els orins que els animals deixen als espais de la via pública.

Ho explica Sònia González, regidora de Salut pública de l’Ajuntament de Palafolls.

L’única condició per aconseguir aquests dos regals és que la mascota estigui degudament xipada i censada a l’Ajuntament de Palafolls, un tràmit que al nostre municipi és gratuït.

Tot i que amb aquests obsequis es clou la campanya, la intenció del consistori és continuar incidint en les bones pràctiques entorn a la tinença dels animals de companyia al municipi.

La campanya de cens i xipatge s’ha estat difonent aquestes setmanes als carrers i places de Palafolls a través de cartells, i recorda l’obligatorietat de dur el gos lligat i amb morrió, de recollir els excrements i la necessitat d’evitar els espais infantils.

Al ple d’aquest gener, l’Ajuntament de Palafolls va aprovar diverses modificacions de les ordenances que més sancionen al nostre municipi, entre elles la de tinença d’animals de companyia. Podeu consultar els canvis al web municipal o bé a l’enllaç que trobareu a aquesta emissora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics