URGENT

Els contagis cauen a la mateixa velocitat que van pujar al desembre

Compartiu aquesta història

L’omicron va fer pujar els contagis dràsticament passant de la 15a de casos a finals de novembre als 484 de la primera setmana de gener.

Ara, però, el nombre de contagis ha tornat a caure estrepitosament i la passada setmana, només un mes després del pic de contagis, es van registrar 66 nous casos de covid19 a palafollencs, un centenar menys que la setmana anterior.

La sisena onada, la de la variant Omicron, s’està desinflant a la mateixa velocitat a la que es va enfilar a finals de l’any passat. 

Entre desembre i gener es van contagiar més de 1750 palafollencs, o el que és el mateix, 1 de cada 5 palafollencs va contagiar-se entre aquests dos mesos.

Evolució de la 6a onada a Palafolls. RP

El retrocés també es fa evident a les poblacions veïnes. A Malgrat cau dels 239 casos de fa dues setmanes als 88 de l’última setmana, mentre que a Tordera passen dels 216 als 144.

Per últim Santa Susanna també recull reculada de l’Omicron, passant dels 35 contagis als 28.

El bon ritme de vacunació i el fet que molta població ja s’ha contagiat, fa que el virus tingui problemes per poder infectar.

A Palafolls ja s’han administrat 3650 terceres dosis de la vacuna, el que suposo que un de cada 3 palafollencs ja tenen la pauta completa de vacunació.

Pel que fa al nombre de pacients ingressats amb covid als hospitals de la zona, actualment hi ha 54 persones ingressades al Comarcal de Blanes i al Sant Jaume de Calella.

Són una desena de persones més que fa una setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics