URGENT

Els infants de Palafolls, en contra de la guerra

Compartiu aquesta història

Una setantena de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant les portes del consistori palafollenc. Ha estat durant l’acte que ha servit per donar suport al poble ucraïnès, que està patint en primera persona les conseqüències de la guerra, i al mateix temps per rebutjar el conflicte bèl·lic entre el seu país i Rússia.

A l’inici de la concentració, l’alcalde de Palafolls ha lamentat els fets fent referència a l’absurditat de les guerres. Francesc Alemany ha convidat als assistents a fer una reflexió des de la perspectiva dels infants.

Precisament. la veu dels infants s’ha deixat sentir al llarg de la concentració. De fet, ha estat la màxima protagonista. El manifest ha posat especial èmfasi a la denúncia efectuada en nom dels infants de Palafolls, que condemnen enèrgicament aquesta manera d’actuar, recordant que l’atac de les forces russes tindrà conseqüències humanitàries no només per a Ucraïna sinó per a tothom. 

El manifest llegit per la Janna també ha posat de relleu la importància del diàleg com a eina indiscutible per a construir la pau al món.

Segons les darreres informacions, els atacs de les forces russes haurien causat, durant  les últimes 24 hores, una vintena de morts i al voltant de 112 ferits.

Altres xifres són les que assenyalen el nombre de persones que han hagut de fugir de casa seva i refugiar-se en països veïns de la Unió Europea com Polònia. En aquests moments es parla de més de 660.000 persones, que busquen aixopluc després d’escapar d’Ucraïna fugint del conflicte bèl·lic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics