URGENT

Engega el pioner Pla d’Ordenació Forestal Blanes-Lloret

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha fet una sessió informativa als i les propietàries de terrenys forestals de Blanes i Lloret del nou Pla d’Ordenació Forestal d’aquestes dues localitat veïnes.

La trobada va servir per conscienciar tothom sobre la necessitat de fer una actuació conjunta ja que és l’única alternativa per fer actuacions correctament per prevenir els incendis forestals.

Aquest nou pla d’ordenació forestal Blanes- Lloret és pioner ja que són els únics arreu de Catalunya on l’anàlisi s’ha realitzat conjuntament entre les dues localitats, ja que els dos municipis estan lligats justament per la seva massa forestal. 

L’anàlisi prèvia de les superfícies forestals de Blanes i Lloret s’ha treballat conjuntament, tot i que es tracti de documents separats. I és que, a partir d’ara, la gestió del Pla d’Ordenació Forestal caldrà que continuï necessàriament per camins separats.

El següent pas en què s’ha de treballar és que els propietaris de terrenys forestals s’adhereixin al Pla d’Ordenació Forestal del respectiu ajuntament per a la necessària gestió conjunta. 

El 50% del terme de Blanes és massa fortestal, percentatge que puja al 67% en el cas de Lloret.

La redacció conjunta del Pla d’Ordenació Forestal Municipal (POFM) de Blanes i Lloret permetrà poder fer una gestió més coherent així com poder preveure, per exemple, corredors de fauna i biodiversitat, amb els conseqüents beneficis que això comporta, ja que s’actua en un àmbit molt concret al territori. En l’actual context de canvi global és important que els Ajuntaments prenguin un paper actiu en la dinamització de la gestió forestal, tant pel que fa a terrenys públics com privats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics