7 famílies palafollenques s’interessen per acollir refugiats ucraïnesos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de l’esclat de la guerra en aquest país ja han arribat dues famílies ucraïneses al nostre municipi fugint del conflicte. Es tracta de persones que ja tenien familiars o coneguts al nostre municipi i ja han pogut ser acollides.

Amb el pas dels dies el nombre de desplaçats, sobretot a les fronteres amb Polònia, ha anat creixent i moltes famílies ja han mostrat interès per acollir a persones refugiades d’Ucraïna arreu de Catalunya.

Les persones i entitats que vulguin col·laborar ho han de fer en coordinació amb ajuntaments i Generalitat.

Per això s’ha creat una adreça de correu electrònic per atendre les peticions d’ajuda i de solidaritat: comiteacollida.igualtat@gencat.cat. Qui ho vulgui hi pot contactar explicant l’ajuda que vol prestar.

Des de l’Ajuntament també es demana que es comuniqui la intenció al consistori ja que el municipi també vol preveure i preparar-se per la possible arribada de refugiats.

A banda també es vol acompanyar als ucraïnesos que ja viuen aquí a Palafolls i volen, per exemple, un reagrupament familiar o ajudar. Per això també es demana als membres de la comunitat ucraïnesa que viuen a Palafolls que vagin o es comuniquin amb l’Ajuntament. Ricard Morales és tècnic de cooperació

En aquests dies hi ha hagut moltes iniciatives de la ciutadania per ajudar i acollir refugiats ucraïnesos, també per acollir nens d’aquest país.

Les famílies que acullin menors per vincles d’amistat i familiars és important que contactin amb la Generalitat per registrar l’acolliment i tenir tot l’assessorament i servei necessari.

Qui vulgui acollir menors no acompanyats cal que es comuniqui amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per informar de l’interès per fer-ho. Es pot trucar al 116 111 o enviar un email a dgaia.dso@gencat.cat.

Un cop s’obre l’expedient per part de la DGAIA, l’equip encarregat fa una primera valoració i un estudi provisional de la família d’emergència. Així, es contacta amb ells per visitar el domicili i entrevistar-los.

És important que les demandes d’acollida es canalitzin des de les institucions competents com la Generalitat o la DGAIA, per tal d’engegar tota la maquinària d’ajudes o d’escolarització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics