URGENT

El 8M reivindica la plena igualtat i la fi del masclisme

Compartiu aquesta història

Ahir Palafolls va viure un 8M molt reivindicatiu. D’entrada l’Ajuntament de Palafolls va preparar dues activitats amb els més joves, amb activitats al matí a l’Institut i a la tarda a la sortida de les escoles. 

Cap a les 7 es va fer lectura del manifest de la jornada sota la torre de guaita. Membres de l’entitat Acció Feminista van llegir el text reivindicatiu que recordava que la lluita feminista no s’emmarca només el 8M, sinó que és una lluita diària.

L’acte va acabar amb una traca amb 44 petards, el nombre de victimes per culpa de violència masclista l’any passat.

Paral·lelament, l’Associació de veïns de Sant Lluís també va fer un berenar amb dones que van exposar  diferents àmbits de lluita feminista.

Trobada a Sant Lluís. RP

L’activista Roser Escrich, assegura que la lluita feminista està  molt lligada a l’arribada de les dones al món laboral. És amb el sou que es comença a veure la necessitat de lluitar per la igualtat.

Per Tamara Vergel, un altre de les ponents d’ahir,  tot i que fa anys de la incorporació de les dones al món laboral, encara hi ha una gran desigualtat entre homes i dones.

Un dels principals actius per poder eradicar la desigualtat és la joventut. Thais García, creu que és molt important conscienciar als joves per aconseguir canvis i no involucionar.


Encara en el marc del 8M, aquest dissabte comença el workshop organitzat per l’Àrea d’Igualtat. Durant 4 dissabtes es faran tallers per l’autoconeixement i l’empoderament femení. Les inscripcions són obertes a través del correu plf.serveissocials@palafolls.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics