URGENT

Ja no es pot fer foc prop de bosc

Compartiu aquesta història

Des d’avui dimarts dia 15 de març, i fins a mitjans d’octubre, queda totalment prohibit fer foc al bosc sense autorització. Aquesta prohibició, vol prevenir els incendis forestals i regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat.

Aquest radi de prohibició implica que, a Palafolls, està pràcticament prohibit a to el municipi.

La mesura implica que no es poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni fer focs d’esbarjo. Tampoc es poden llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

Com a una excepció, i sempre dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataespurnes. 

Aquesta restricció busca prevenir els incendis forestals en la temporada estival, quan pugen les temperatures  i els boscos se sequen augmentant el risc d’incendi. 

Ara bé, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d’incendi forestal.

Així, fins a mitjans d’octubre només es podran realitzar cremes en cas que la Generalitat ho autoritzi expressament i de manera extraordinària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics