URGENT

La nova empresa de neteja viària no pot començar per la crisi de materials

Compartiu aquesta història

A principis del mes de març es signava el nou contracte de neteja viària amb Germans Alum de Malgrat de mar, la nova empresa encarregada de mantenir nets els carrers del nostre municipi. 

El nou contracte és substancialment més exigent que l’actual i augmenta clarament la freqüència de neteja en alguns àmbits del poble, especialment les urbanitzacions.

El nou contracte però exigeix tot un seguit de maquinària que ha de ser nova, però que davant l’actual crisi de subministrament l’empresa no pot assumir a curt termini.

Davant d’aquesta situació Germans Alum ha demanat una suspensió de l’inici de la prestació, amb la intenció de poder aconseguir el subministrament del material especificat a la seva proposta de licitació. L’Ajuntament, conscient de l’actual crisi de subministraments, ha acceptat una prorroga fins a principis de juliol.

La nova adjudicatària ha arribat a un acord amb l’empresa que encara està fent el servei per tal que continuï treballant fins l’1 de juliol, la data acordada de prorroga d’inici del contracte.

Tot plegat, però, no agrada al PSC que va votar en contra d’aquesta pròrroga de l’inici del servei. Durant el ple d’ahir, Martí Victòria va considerar estrany que es pugui signar el contracte sense tenir la maquinària acordada i creu que aquesta pròrroga podria suposar  un greuge per la resta d’empreses que van participar al concurs.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany va recordar que la crisi de subministraments afecta globalment i nega que s’erosionin els drets de la resta de licitants. El batlle va recorda que la suspensió de l’inici de la prestació està recollida jurídicament. Alemany va explicar que la nova concessionària té 4 mesos per trobar una solució a la manca de maquinària i que haurà de començar a donar el servei.

Palafolls en Comú va votar a favor de la pròrroga, a l’entendre que es tracta d’una qüestió tècnica i logística.

Germans Alum ha guanyat el nou contracte de neteja viària pels propers 4 anys a raó d’uns 336.000€ anuals. La seva proposta no era la més econòmica de les 5 presentades, sinó que va guanyar el concurs, en part, gràcies a les millores proposades, com l’augment de la freqüència de pas en algunes zones del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics