URGENT

La biblioteca recull tauletes i portàtils vells per enviar-los a escoles d’arreu del món

Compartiu aquesta història

La Biblioteca Enric Miralles de Palafolls participa en una campanya de reciclatge de tauletes i  ordinadors portàtils i vells per donar-los una segona vida  a escoles d’arreu del món. La iniciativa és una col·laboració amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que és qui s’encarrega de revisar i preparar aquests dispositius per enviar-los als diferents països.

La Biblioteca de Palafolls exerceix com a punt de recollida d’aquests  portàtils i tauletes en desús per tal d’afavorir l’economia circular i l’accés a l’educació i la digitalització dels infants més necessitats d’arreu.

Ho explica Anna Miralles, directora de la Biblioteca de Palafolls.

Amb aquests dispositius, la plataforma Labdoo els condiciona i hi instal·La aplicacions educatives, mentre que alhora els fa arribar a escoles d’arreu del món. 

Qui tingui ordinadors portàtils i tauletes en desús i vulgui participar en la campanya, els pot portar a la biblioteca palafollenca. Els requisits és que arrenquin i que tingui en corresponent carregador.

Un cop el dispositiu es lliuri a una escola, l’organització enviarà un correu electrònic a qui va donar-lo, per tal que conegui el destí final del seu portàtil o tauleta.

Es calcula que aquesta campanya ja ha beneficiat a 2000 escoles de 142 països diferents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics