La biblioteca recull tauletes i portàtils vells per enviar-los a escoles d’arreu del món

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Biblioteca Enric Miralles de Palafolls participa en una campanya de reciclatge de tauletes i  ordinadors portàtils i vells per donar-los una segona vida  a escoles d’arreu del món. La iniciativa és una col·laboració amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que és qui s’encarrega de revisar i preparar aquests dispositius per enviar-los als diferents països.

La Biblioteca de Palafolls exerceix com a punt de recollida d’aquests  portàtils i tauletes en desús per tal d’afavorir l’economia circular i l’accés a l’educació i la digitalització dels infants més necessitats d’arreu.

Ho explica Anna Miralles, directora de la Biblioteca de Palafolls.

Amb aquests dispositius, la plataforma Labdoo els condiciona i hi instal·La aplicacions educatives, mentre que alhora els fa arribar a escoles d’arreu del món. 

Qui tingui ordinadors portàtils i tauletes en desús i vulgui participar en la campanya, els pot portar a la biblioteca palafollenca. Els requisits és que arrenquin i que tingui en corresponent carregador.

Un cop el dispositiu es lliuri a una escola, l’organització enviarà un correu electrònic a qui va donar-lo, per tal que conegui el destí final del seu portàtil o tauleta.

Es calcula que aquesta campanya ja ha beneficiat a 2000 escoles de 142 països diferents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics