URGENT

Tancades les inscripcions per ser voluntari a les excavacions dels Padrets

Compartiu aquesta història

En tan sols tres dies ja es va assolir el nombre màxim de persones que es necessiten com equips de suport, fins i tot els que conformen el llistat de reserva. Això ha obligat a tancar les inscripcions abans del previst, cosa que es qualifica com a èxit per l’Ajuntament. Un èxit esperat, però que ha desbordat les expectatives.

Un cop feta la tria i la selecció de les sol·licituds, els voluntaris es distribuiran en els diferents torns que es crearan. Cada equip treballarà un màxim de cinc dies durant una setmana, de dilluns a divendres, des de les 9 del matí fins 2/4 de 2 de la tarda, i als fulls d’inscripcions ja s’especificava que calia assistir-hi tots els dies que s’assignin per no trencar la dinàmica de treball dels equips i de les excavacions.

Les tasques principals de l’excavació les està duent un equip de cinc arqueòlegs i es preveu que els equips de voluntaris actuin en dues tasques principals, sempre com a suport i sota la supervisió dels professionals. D’una banda, el treball de camp al jaciment, que requereix un cert esforç físic i saber-se moure sobre un terreny irregular; i de l’altra el treball de laboratori, ajudant a netejar i classificar el material que s’ha anat desenterrant de l’antiga ciutat romana.

Els diferents equips s’han de distribuir al llarg de nou torns, que generalment coincideixen amb una setmana natural laboral, de dilluns a divendres.

L’activitat dels voluntaris i voluntàries està previst que finalitzi pràcticament coincidint amb l’activitat prevista per l’equip d’arqueòlegs, a finals del proper mes de maig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics