URGENT

ADIF anuncia obres de millores a l’estació de Blanes

Compartiu aquesta història

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) ha donat a conèixer a través d’un comunicat de premsa l’adjudicació d’un contracte d’obres per renovar i optimitzar les instal·lacions de l’Estació de Blanes, que correspon a la línia R-1 de rodalies entre Barcelona i Maçanet. 

El contracte s’emmarca al Pla de Rodalies i s’ha adjudicat a l’empresa ‘Contratas y Ventas’ per un import de gairebé 2’5 M€, i compten amb un termini d’execució de quatre mesos.

L’objectiu de l’actuació és augmentar la fiabilitat i disponibilitat de les instal·lacions, que es dotaran de sistemes més moderns, reduint les necessitats de manteniment i permetent augmentar la velocitat de pas dels trens. Entre les principals operacions incloses al contracte destaca la substitució i canvi d’ubicació de vuit desviacions de via.

També es desplaçaran fins a 4 vies i es renovaran 1.600 m3 de balast.

D’altra banda, s’instal·laran unes 1.400 noves travesses, es traslladarà la catenària al seu emplaçament definitiu amb algunes adequacions d’instal·lacions tècniques. Segons es recull al comunicat de premsa, aquestes actuacions contribueixen a poder aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i serà finançada per la Unió Europea-Next GenerationEU.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics