URGENT

Les quarantenes per covid deixen de ser obligatòries

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha anunciat el nou protocol de la covid a Catalunya que permetrà gestionar la malaltia com una grip. Després de dos anys de pandèmia amb comptabilització diària de casos, quarantenes obligatòries i restriccions, el govern de la Generalitat ha anunciat una modificació de la gestió del virus, amb l’objectiu de retornar a poc a poc a la vida prepandèmia.

A partir d’avui, ja no hauran de fer quarantena els positius asimptomàtics ni aquells amb una simptomatologia lleu. Des del 5 de març, els contactes estrets sense vacunar tampoc no cal que la facin. 

A partir d’ara, les proves diagnòstiques s’adreçaran només a als grups de risc com persones de més de 60 anys,  les embarassades i treballadors sanitaris entre d’altres.

En els casos de les persones considerades de risc, les autoritats sanitàries recomanaran una quarantena durant cinc dies. 

A partir d’avui tampoc cal que els contactes estrets facin  quarantena.  De fet ja no s’identificaran, com passava fins ara.

Els tests d’automostra fets a casa deixen de tenir validesa. Per tant, no seran suficients per demanar la baixa laboral per covid si la persona es troba malament i no pot anar a treballar. En aquest cas, caldrà que vagi al CAP i que un metge el visiti. Si el professional sanitari ho considera, se li concedirà la baixa per covid. La decisió es prendrà amb criteris clínics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics