URGENT

Es ralenteix la vacunació de la 3a dosi a Palafolls

Compartiu aquesta història

A data d’avui ja s’han administrat 3800 terceres dosis de la vacuna anticovid. A grans trets no arriba al 40% de la població general de Palafolls i està molt lluny del més del 76% de palafollencs que tenen administrada la 1a dosi o el 70% que té la segona.

De fet, en aquest mes de març, la majoria de vacunes administrades al nostre poble han estat segones dosis (113), gairebé el doble que de terceres dosis (62).

Això es deu a la necessitat de passar uns mesos entre dosis i, també, perquè cal deixar passar unes setmanes entre el contagi de coronavirus i l’administració de la vacuna. En aquest sentit cal recordar que entre el desembre i el gener es van contagiar més de 1700 pàlafollencs que, si no es van vacunar abans, caldrà que esperin uns mesos per administrar-se una nova dosi de la vacuna anticovid.

Ara com ara s’està vacunant de primeres i segones dosis a gent que encara no estigui vacunada. També s’administren dosi de record als majors de 18 anys i primeres i segones dosis infantils (d’entre 5 i 11 anys). Per fer-ho cal demanar cita prèvia a vacunacovid.catsalut.gencat.cat i el punt de vacunació és el CAP de Palafolls o un dels punts de vacunació massiva, que continuen funcionant. 

El centre de vacunació de la plaça 11 de setembre de Blanes continuarà obert les tardes de dimarts i dijous durant l’abril, excepte el dia del Vilar.

A Calella també hi ha un altre centre de vacunació, situat a la zona del mercat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics