URGENT

Noves jornades de vaga de docents avui i demà

Compartiu aquesta història

La quarta reunió de mediació entre els sindicats d’educació i la conselleria ha acabat sense acord pel que avui i demà hi torna a haver vaga de docents.

Els sindicats tornen a cridar a noves mobilitzacions pel que consideren “incapacitat negociadora i el tarannà autoritari” del departament i han qualificat la mediació d'”engany històric”. 

La jornada d’avui ha tingut poca repercussió a les aules palafollenques. A Ferreries hi ha total normalitat, segons assenyalen des del centre, mentre que la convocatòria ha tingut un imperceptible seguiment a Mas Prats.

A l’Institut un grup de professors ha aprofitat l’hora del pati per fer sentir la seva protesta amb una sonora cassolada a les portes del centre.

Avui pocs professors de secundària han faltat a l’aula, ja que volen concentrar la seva protesta demà dimecres, últim dia de la convocatòria.

En canvi avui sí han faltat alumnes a l’institut palafollenc.

Els docents demanen més recursos a l’ensenyament, que es reverteixin les retallades, que no s’avanci l’inici del curs i  recuperar les hores de coordinació. En el punt de mira també està  i l’interinatge de molts professors i mestres, les ràtios a les aules i la utilització de l’ensenyança com a arma política.

Per part del Departament s’assegura que hi han aportat propostes però alerten que no totes totes les peticions es poden dur a terme de cop. De fet, la conselleria assegura que ja s’està “en camí de revertir les retallades”. En aquest sentit recorden que el curs vinent ja començaran a baixar les ràtios a P3, que els terços de jornada desapareixeran i es convertiran en mitges jornades, que els docents de la concertada es podran jubilar als 62 anys i que les direccions cobraran el complement que fa anys que està congelat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics