El cartell de la processó d’enguany no inclou els exlegionaris

Verge Mare de Déu dels Dolors a la Processó de la Confraria. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta matinada la “Confraria de Sant Lluís & Santa María” ha donat a conèixer el cartell de la processó d’enguany d’on ha caigut l’habitual desfilada dels exmilitars amb el seu Crist de la Bona Mort.

La presència de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona ha estat continua en aquesta. De les 6 processons que s’han fet fins ara, en 5 ocasions s’ha comptat amb la controvertida presència d’un grup d’exlegionaris desfilant uniformats i amb armes simulades pels carrers de Sant Lluís, cosa que ha polaritzat les opinions sobre l’activitat.

Enguany, però, l’Ajuntament de Palafolls i la Confraria ha consensuat un conveni de col·laboració que ha permés a l’entitat comptar amb el suport del consistori en diferents aspectes pel desenvolupament de l’activitat, com ara el suport logístic, un grup de música i material vari per la processó.

En un comunicat conjunt, tant l’Ajuntament com la Confraria expliquen que es vol posar de relleu el valor religiós de la festivitat. Tot i que no parlen de la presència dels exmilitars o no a la processó d’enguany, sí que que apunten a un “canvi en el format” de l’activitat. Un format que les dues parts “desitgen que s’acabi estabilitzant” i que sigui ja per sempre.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, explica que l’edició d’enguany de la processó compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i posa en valor en canvi de format de l’activitat, sense els exmilitars.

Però el confrare major de l’entitat, Óscar Bermán, emmarca la no presència dels exlegionaris enguany a que no és un bon moment per convidar als exmilitars per la situació pandèmica, pel que no tanca la porta a que tornin altres anys. Bermán agraeix la bona voluntat de l’Ajuntament per negociar un conveni amb la confraria.

Si no hi ha canvis, la processó d’enguany està prevista pel 14 d’abril, Dijous Sant, després de dos anys sense que s’hagi pogut celebrar aquesta activitat laica pels carrers de Sant Lluís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics