Comença la segona edició del Forma’t a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí ha començat la segona edició de la Fira d’Orientació Educativa de Palafolls, el Forma’t. Es tracta d’unes jornades amb tallers i xerrades programades per ajudar als estudiants a seguir el seu itinerari formatiu.

Quan s’acaba l’ensenyament obligatori, a 4t de l’ESO, als estudiants se’ls obre un munt de possibilitats més enllà del classic itinerari cap a la universitat. Conèixer aquesta oferta i les pròpies competències i capacitats és bàsic per poder encaminar el futur educatiu de cada alumne.

És per això que el Forma’t, organitzat per l’Ajuntament i amb estreta col·laboració amb l’Institut de Palafolls, pretén orientar sobre aquests diferents camins formatius després de l’ESO.

Per fer-ho s’han ideat una 10a d’activitats, bàsicament xerrades i tallers participatius fins divendres.

Hi haurà xerrades motivacionals, d’altres per conèixer els cicles formatius de grau mitjà o superior que es fan al voltant. També sobre la formació professional, sessions per resoldre dubtes sobre beques i finançament  dels estudis i fins i tot s’explicarà la possibilitat de marxar a l’estranger per continuar els estudis.

La jornada inaugural d’avui ha comptat amb la coaching Cristina Gutiérrez, especialista en lideratge, empoderament i educació emocional. Gutierrez ha exposat la importància del treball emocional en els joves. De fet considera que, després d’uns temps tant incerts com els viscuts darrerament, els nois i noies tenen molta por i poca autoestima.

En aquest sentit apunta a que la por paralitza, la rabia aporta agressivitat i la tristesa es pot traduir en depressió.

A la tarda hi ha els primers tallers per identificar les competències i les actituds d’estudis de cada uno la xerrada virtual sobre orientació per a les famílies.

I és que hi haurà activitats presencials i d’altres que seran només per seguir a través del youtube de l’Ajuntament de Palafolls.

Podeu trobar la programació de la segona edició del Forma’t al nostre web: radiopalafolls.cat

Sessió inaugural:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics