URGENT

Comença la segona edició del Forma’t a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest matí ha començat la segona edició de la Fira d’Orientació Educativa de Palafolls, el Forma’t. Es tracta d’unes jornades amb tallers i xerrades programades per ajudar als estudiants a seguir el seu itinerari formatiu.

Quan s’acaba l’ensenyament obligatori, a 4t de l’ESO, als estudiants se’ls obre un munt de possibilitats més enllà del classic itinerari cap a la universitat. Conèixer aquesta oferta i les pròpies competències i capacitats és bàsic per poder encaminar el futur educatiu de cada alumne.

És per això que el Forma’t, organitzat per l’Ajuntament i amb estreta col·laboració amb l’Institut de Palafolls, pretén orientar sobre aquests diferents camins formatius després de l’ESO.

Per fer-ho s’han ideat una 10a d’activitats, bàsicament xerrades i tallers participatius fins divendres.

Hi haurà xerrades motivacionals, d’altres per conèixer els cicles formatius de grau mitjà o superior que es fan al voltant. També sobre la formació professional, sessions per resoldre dubtes sobre beques i finançament  dels estudis i fins i tot s’explicarà la possibilitat de marxar a l’estranger per continuar els estudis.

La jornada inaugural d’avui ha comptat amb la coaching Cristina Gutiérrez, especialista en lideratge, empoderament i educació emocional. Gutierrez ha exposat la importància del treball emocional en els joves. De fet considera que, després d’uns temps tant incerts com els viscuts darrerament, els nois i noies tenen molta por i poca autoestima.

En aquest sentit apunta a que la por paralitza, la rabia aporta agressivitat i la tristesa es pot traduir en depressió.

A la tarda hi ha els primers tallers per identificar les competències i les actituds d’estudis de cada uno la xerrada virtual sobre orientació per a les famílies.

I és que hi haurà activitats presencials i d’altres que seran només per seguir a través del youtube de l’Ajuntament de Palafolls.

Podeu trobar la programació de la segona edició del Forma’t al nostre web: radiopalafolls.cat

Sessió inaugural:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics