Malgrat vol ser considerat municipi turístic per ampliar horaris comercials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple del consistori sol·licitarà aquest dijous que Malgrat adquireixi la condició de municipi turístic  per tal de poder ampliar els horaris comercials.

Els consistoris poden demanar a la Generalitat aquesta condició sempre i quan tinguin patrimoni de la humanitat, s’hii celebrin grans esdeveniments esportius o culturals, tinguin una gran i potent àrea comercial o bé si tenen port amb activitat de creuers.

Malgrat, però s’acollirà a aquesta condició ja que la mitjana ponderada anual de població turística és superior al nombre de veïns o població empadronada.

Aquesta determinació d’un municipi com a turístic, a l’efecte dels horaris comercials, s’ha de circumscriure al període estacional de l’any en què augmenta la població del municipi, d’acord amb els paràmetres abans esmentats, pel que a Malgrat seria bàsicament a l’estiu. Durant aquest període els comerços disposaran d’uns horaris d’una obertura i tancament sense limitacions.

És un dels punts a l’ordre del dia del ple previst per demà dijous a l’Ajuntament de Malgrat. En total n’hi ha 10 punts més, entre els que destaquen dues mocions, una en favor del català i l’altre en suport al dret a decidir del poble sahrauí.

També s’informarà de la pujada de preus dels taxis de Malgrat i de dues modificacions urbanístiques. La primera serà la que permetrà la construcció de la segona tongada de pisos de protecció oficial als terrenys de l’antic camp de futbol i la segona per permetre altres tipologies d’usos a la zona industrial de Can Patalina. Això implica la possibilitat d’implantació d’altres activitats al polígon.

El ple començarà a les 7 de la tarda i serà presencial però sense públic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics