URGENT

La baixada de temperatures afecta el conreu de patates

Compartiu aquesta història

Ara fa una setmana les temperatures van experimentar una notable davallada assolint mínimes no habituals per l’època de l’any. A Palafolls dissabte passat es va registrar mig grau sota zero  com a temperatura mínima, quan només uns dies abans era d’uns 5 graus positius.

Aquest retorn sobtat al fred més propi del gener ha tingut afectacions als conreus. A nivell català, les principals afectacions han estat en els arbres fruiters que ja estaven florint. A Palafolls, el gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera, Josep Ferrer, explica que el fred ha tingut una afectació desigual. La principal preocupació està en els conreus de patates que ja estaven en flor i que el fred les podria haver afectat. 

De tota manera, el fet que les temperatures remuntessin al migdia podria haver mitigat el fred de la matinada i per tant la incidència negativa en els cultius serà menor que no pas si el fred s’hagués mantingut durant tota la jornada.

Una altra de les afectacions possibles és el retard en en creixement i, per tant, en la recol·lecció d’alguns productes com les escaroles. Això pot provocar una acomulació de producció que en pot dificultar la seva sortida comercial.

El fred també pot provocar que alguns cultius de fulla quedin “tacats” o negres i que necessitin manipulació abans de posar-los el mercat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics