Concert de violins solidari amb Ucraïna

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Demà dissabte el teatre de Palafolls acollirà un concert extraordinari d’un duet violins. Dalt l’escenari hi haurà la ucraïnesa Ala Voronkova i el palafollenc Rafael Dengra. 

Voronkova va néixer a Kíev, quan formava part de la Unió Soviètica , i va ser una destacada violinista a l’orquestra del Teatre Bolshoi i a la Filharmònica de Moscou. Està establerta a Barcelona des de principi dels 90. Aquí ha treballat a l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Està reconeguda com a una eminència en el repertori rus, el seus interessos musicals l’han portada a experimentar en altres estètiques.

Dengra és  Profesor Superior de violín en conservatorios de renom com el del Liceo o del Bruc i des de fa uns anys està afincat a Palafolls.

Tots dos formen el duet Moz-Art una interessant barreja de música russa i catalana. Amb compositors que van des del barroc, fins a dia d’avui, oferint un ampli ventall de ritmes i melodies.

Moz-Art oferirà demà un concert solidari amb Ucraïna al teatre. L’entrada és gratuïta, però es convidarà a fer aportacions econòmiques a les ONG que treballen sobre el terreny a Ucraïna on la violinista encara hi té família.

Segons ha explicat Voronkova  a Ràdio Palafolls, aquests concerts són un gra de sorra per la construcció de la pau al seu país.

Des de l’esclat del conflicte, la violinista ja ha fet diferents concerts solidaris i de conscienciació. Ho ha fet acompanyada de músics d’arreu, també russos. Però la logística d’aquests concerts és complicada lluny de Barcelona i per això a Palafolls s’ha pensat en fer el duet amb Dengra.

El concert solidari de Palafolls començarà a les 19.30h.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics