URGENT

150€ d’ajuda als joves malgratencs que agafin transport públic per anar a estudiar

Compartiu aquesta història

El ple de dijous passat va aprovar les bases reguladores de les de beques individuals que atorgarà el consistori per ajudar als joves de la localitat que usen el transport públic per anar a estudiar fora.

La intenció és ajudar als joves que han de fer un esforç econòmic per continuar amb els seus estudis postobligatoris, com ara els cicles de grau mig o superior, així com carrera universitària, postgraus i màsters.

Ho explica Sergio Ortín, regidor de joventut de Malgrat de Mar.

El consistori explica que es tindran en compte els estudis de cicles formatius de grau mitjà i superior d’especialitats que no s’imparteixen en el municipi, incloses les d’arts plàstiques i disseny, artístics i esportius, i estudis universitaris. 

Seran ajuts únics de 150€ anuals per aquells joves malgratencs, d’entre 16 i 30 anys i que almenys en portin tres empadronades al municipi i que estiguin matriculats en ensenyaments d’educació postobligatòria. També caldrà que demostrin estar  cursant cicles formatius de grau mitjà, grau superior de totes les famílies professionals o  estudis universitaris, inclosos els postgraus i màsters. A banda caldrà  haver aprovat totes les assignatures al finalitzar el curs anterior o el vigent, entre altres requisits.

Queden fora d’aquestes beques aquells estudiants que estudien PFI o formació dual, De tota manera el regidor explica que és el primer any d’aquesta beca i que hi haurà temps d’incorporar-hi millores un cop s’avalui la primera experiència.

El consistori malgratenc preveu destinar 3.000€ a aquestes ajudes. Ara les bases estan en exposició pública i quan s’aprovin definitivament s’obrirà el període de sol·licituds i concessions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics