Visites guiades al jaciment dels Padrets de Blanes aquesta setmana

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Coincidint amb la Setmana Santa, l’Ajuntament de Blanes a programat diverses visites guiades gratuïtes que tindran lloc de dilluns a dijous, una per dia, coincidint que aquesta setmana encara s’hi fan treballs de neteja i descoberta de les restes de la ciutat romana.

Les visites aniran a càrrec de Joan Llinàs, l’arqueòleg responsable de l’excavació que està en marxa des de fa unes setmanes.

Segons explica l’Ajuntament s’han previst 4 visites guiades d’una hora i per a 20 persones cadascuna. Són gratuïtes, però cal fer la reserva de plaça a l’Oficina de Turisme de la Plaça Catalunya, ja sigui presencialment o trucant al 972 330 348.

Els visitants podran veure com es desenvolupen les excavacions al jaciment romà de l’antiga Blanda. Unes restes ben conservades i que aquests dies s’¡estant descobrint després d’una primera prospecció fa uns anys.

En els treballs de descoberta de la ciutat compten, a més, amb l’ajuda de voluntaris que donen suport als arqeòlegs encarregats de les tasques.

Aquestes visites guiades organitzades per l’Arxiu Municipal i el Departament de Turisme de la Ciutat, evidencien l’interès que han despertat aquests treballs arqueològics

Uns treballs que donen continuïtat als que ja es van fer a finals de l’any 2019 i que van confirmar que el Jaciment d’Els Padrets és un espai excepcional que amaga sota terra un nucli urbà únic en el seu gènere.

La seva excepcionalitat rau en què, en el cas blanenc, s’espera descobrir una ciutat com és el cas de Blanes. Els Padrets amaguen vestigis de l’època romana en un període situat entre l’any 75 abans de Crist i l’any 50 després de Crist. És una de les poques ciutats romanes que encara resten per descobrir i estudiar a fons arreu del territori català.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics