URGENT

Una aplicació permet als refugiats ucraïnesos parlar amb l’Ajuntament en el seu idioma

Compartiu aquesta història

Ara fa 2 mesos de l’atac rus a Ucraïna. Des de llavors a Palafolls han arribat una 20 d’ucraïnesos fugint dels combats. 

En la majoria de casos aquests refugiats no parlen ni català ni castellà i l’idioma pot esdevenir una barrera a l’hora de gestionar la seva situació aquí.

L’ajuntament de Palafolls s’ha adherit a la campanya “Platoon per als refugiats”, amb la intenció que els nouvinguts puguin comunicar-se amb la seva llengua amb el consistori.

A través de l’App gratuïta “Platoon” els refugiats podran contactar i rebre assistència municipal en el seu idioma, així entre tots facilitem el seu procés d’integració.

Els nouvinguts han de baixar-se l’aplicatiu Platoon i un cop indiquen amb quina administració volen parlar, en aquest cas l’Ajuntament de Palafolls, el consistori rep una trucada en un telèfon especialment habilitat.

En aquest punt, els refugiats poden parlar amb ucraïnès i l’aplicació s’encarrega de fer la traducció simultània amb el personal de l’Ajuntament.

Una traducció que es fa en castellà, ja que l’aplicació només funciona amb idiomes google i el català encara no està incorporat a aquest catàleg.

Tot plegat és gratuït i amb l’adhesió, l’Ajuntament es compromet a habilitar un número de telèfon exclusiu per a la recepció de les trucades amb traducció.

Aquesta funció de traducció només està habilitada en horari d’atenció al públic de les administracions, és a dir, de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 hores. 

El compromís adquirit amb l’adhesió és que l’Ajuntament podrà gaudir dels beneficis del servei de derivació amb aquesta tecnologia sense cap cost fins el final de la campanya,  inicialment previst a finals de maig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics