URGENT

Els alumnes de 6è de primària avaluen les seves competències

Compartiu aquesta història

Els alumnes de 6è de primària de les dues escoles de Palafolls, van començar, ahir dimarts, les proves de competències bàsiques que duraran fins demà dijous.

Es tracten d’unes proves que ajuden a avaluar el sistema general dels centres educatius i, especialment, el de l’alumnat.

Ho explica Anna Miranda, cap d’estudis de Les Ferreries.

Tot i que l’objectiu de les proves és saber si els alumnes que són a punt de passar a secundària han assolit les competències bàsiques, aquests exàmens, en cap cas, afectaran a l’etapa educativa de l’alumne, com tampoc en les seves avaluacions de final de curs.

En canvi, ajuden a avaluar i millorar l’ensenyament de cada centre educatiu, com explica Laura Duarte, directora de Mas Prats.

Els controls es faran durant tres dies. Aquest dimarts, els alumnes de 6è  s’han examinat de llengua catalana i llengua estrangera, en aquest cas anglès i/o francès.

Avui dimecres, les proves que hauran d’assolir, seran les de les matèries de llengua castellana i la de matemàtiques.

Per acabar, i arribant a demà dijous com a últim dia d’avaluació, els alumnes faran els exàmens de coneixement del medi natural.

L’edició de l’any passat, ja va ser novetat per utilitzar una plataforma digital que agilitzava el procés de correcció.

Enguany, també va ser la primera edició que per primer cop els va permetre corregir les preguntes de resposta oberta i les redaccions. Una eina que ha resultat ser efectiva, ja que també s’ha aplicat en les proves de quart d’ESO durant el transcurs del curs educatiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics