Blanes vol que es reconegui el jaciment dels Padrets com a bé cultural d’interès nacional

Jaciment Els Padrets. AjBlanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fins a finals de mes un equip d’arqueòlegs i de voluntaris estan excavant les restes de l’antiga ciutat romana de Blanda al jaciment dels Padrets.

Cada dia es va confirmant la importància de les restes de l’antiga Blanes. En aquestes setmanes de feina s’ha descobert un edifici amb cinc àmbits que compta amb dues habitacions grans als dos extrems i dues de petites al mig. Les primeres hipòtesis apunten a que es tractaria d’una taverna, per la troballa d’una sitja en un dels espais. També s’ha pogut delimitar perfectament el traçat de les plantes dels carrers, a partir dels dos eixos principals que travessen la majoria de ciutats romanes 

Ara com ara aquest espai ja està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, però ja s’han iniciat els tràmits necessaris per aconseguir la figura superior, i que el jaciment compti amb la catalogació de Bé Cultural d’Interès Nacional com ja passa amb altres monuments blanencs com  la Font Gòtica, el Castell de Sant Joan, o bé la portalada que donava accés per l’antiga muralla de Blanes, a la Plaça Verge Maria.

Serà la Generalitat qui ha d’atorgar aquesta categoria al jaciment dels Padrets, cosa que permetrà optar a més ajudes i protecció.

Ho explica a RP, l’alcalde Angel Canosa.

Un cop acabi l’actual fase d’excavació de les restes, encara se’n preveuen dues més per consolidar el jaciment, i començar amb la museïtzació que permetrà esdevenir un espai visitable tant per blanencs com per visitants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics