URGENT

El Maresme es converteix en la destinació més aclamada pels turistes nacionals rere del Barcelonès

Compartiu aquesta història

El Maresme s’ha convertit en una de les destinacions preferides pels turistes domèstics, ja que el 60% dels visitants repeteixen la seva estància a la nostra zona en diverses ocasions i puntuen la comarca amb un 8,4, quasi un excel·lent. El Consorci de promoció Turística Costa del Maresme qualifica aquests fets com una gran capacitat d’atracció i fidelització, ja que la meitat de turistes que van escollir el Maresme l’any passat com a destí de les seves vacances, ja havien vingut fins a quatre ocasions.

Més d’un milió de visitants domèstics són els que es van allotjar l’any passat a la nostre zona, el doble de turistes que el 2020, fent que el turisme de proximitat es consolidi com el majoritari. Un rècord que s’entén per les restriccions sanitàries per controlar la pandèmia i que restringien els viatges a l’estranger.

Però la Covid també ha deixat l’altre cara de la moneda, ja que el turista internacional no ha repetit en gaires ocasions la seva estada al Maresme. El nombre d’estrangers no arriba als 300 mil mentre que abans de la pandèmia es superava el milió.

Els hotels i les pensions van ser els allotjaments més  demandats pels visitants gràcies a la seva àmplia oferta, registrant més de 850 mil viatgers i més de 2 milions de pernoctacions. Pel que fa els càmpings tot i rebre gairebé la meitat dels turistes van arribar quasi als 2 milions de pernoctacions, el que implica que els clients van passar més nits als càmpings que als hotels.

Són ja més de 1600 empreses del Maresme les que estan lligades al sector turístic donant feina a unes 13 mil persones, xifres que superen les de l’any 2020, però que no arriben al nivell d’abans de la pandèmia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics