URGENT

El coronavirus no fa net a Palafolls

Compartiu aquesta història

Tot i que ja no ocupa els principals titulars als informatius, la pandèmia continua sense fer net i es continua sumant casos positius de coronavirus. La passada setmana se’n van registrar 14 al nostre poble. No són dades preocupants, perquè en la majoria de casos són contagis lleus, però el cert és que la mitjana d’una 15a de positius setmanals que es registren des de principis d’abril reafirmen que el virus encara està actiu.

A la tardor, just abans de la pitjor onada de contagis registrada, es comptabilitzaven entre 1 o 2 casos setmanals. A finals d’any i sobretot al gener es van donar les pitjors dades de la pandèmia a Palafolls, amb 486 casos en una sola setmana. Després d’aquest pic, la mitjana rarament ha baixat de la desena de positius setmanals a Palafolls.

La tendència és similar a les poblacions veïnes. A Malgrat es manté una mitjana de vint casos setmanals. Passa el mateix a Tordera, que en l’última setmana ha viscut un repunt arribant als 30 casos detectats. 

Per contra Santa Susanna si ha aconseguit tornar a la seva mitjana anterior al pic d’omicron. Cada setmana el municipi es manté per sota dels cinc casos. La setmana passada no hi ha hagut positius a Santa Susanna.

Els hospitals de la zona tampoc fan net de coronavirus. Tant és així que hi ha hagut un repunt de casos i actualment hi ha 27 persones ingressades als centres hospitalaris de Blanes i Calella. Són 10 pacients més que la passada setmana.

A Calella hi ha 17 ingressats amb coronvirus, mentre que al comarcal de Blanes en són 10. En aquesta setmana aquests dos centres han sumat 25 ingressos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics