URGENT

Baixen els palafollencs residents a l’estranger per primer cop en 15 anys

Compartiu aquesta història

Segons les dades del Padró d’espanyols residents a l’estranger, que publica l’Institut Nacional d’Estadística, actualment hi ha 132 palafollencs que viuen a l’estranger. Això suposa una persona menys de les que hi havia just fa un any. És un descens imperceptible, però suposa el trencament d’una tendència que s’ha mantingut a l’alça des de l’esclat de la crisi econòmica del 2007.

De fet, en aquests 15 anys el nombre de palafollencs que han marxat a viure a l’estranger s’ha triplicat. Així al 2007 hi havia 39 palafollencs residint a l’estranger, davant els 132 actuals. Segons les dades publicades ara com ara, hi ha més 71 palafollenques vivint a l’estranger per 61 homes.

De fet, a tot el Maresme només hi ha dos poblacions que perden emigrants. A banda de Palafolls, hi ha Alella. 

A Malgrat ha crescut en 29 persones aquest nombre de residents a l’estranger, arribant als 550. A Tordera han  passat de 248 a 268 i a Santa Susanna ha crescut en 10 emigrants, arribant als 61.

França es manté un any més com el país amb més persones residents inscrites a les oficines consulars i amb el darrer registre al Maresme. En segon lloc se situa el Regne Unit que ha pres la posició a Alemanya que aquest any ocupa el tercer lloc, seguida per l’Argentina. 

El Padró de residents a l’estranger s’elabora a partir d’un registre consular e el que s’han d’inscriure obligatòriament aquells que marxen a viure a l’estranger. De tota manera està comprovat que no tothom es registra quan decideix emigrar a viure a fora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics