Només dos partits han presentat els seus candidats a falta d’un any per les municipals

El Forroll és centre electoral demà
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El 28 de maig de l’any que ve se celebraran els propers comicis electorals. A falta de menys d’un any a Palafolls el taulell electoral encara està confús i poc definit.

A hores d’ara només dues formacions han donat a conèixer el seu cap de llista. 

El PSC va escollir fa setmanes a Joan Vila com a candidat per intentar recuperar l’alcaldia de Palafolls. De fet aquest dissabte se’n farà la presentació oficial al costat del primer secretari del PSC, Salvador Illa.

L’altra formació que ha fet públic el seu candidat és Nosotros. La formació, creada per Óscar Bermán després de la seva marxa forçada del PP, es presenta per segona vegada al nostre municipi després d’aconseguir prop del 5% dels vots fa 3 anys. Intentarà entrar a l’Ajuntament amb Alícia Álvarez com a candidata.

A partir d’aquí tot són incògnites. La primera saber què farà l’actual alcalde de Palafolls, el republicà Francesc Alemany. Esquerra, que governa al nostre municipi amb majoria absoluta des del 2019, encara no ha donat detalls del seu projecte pel proper mandat ni si serà encapçalat pel mateix equip que ara governa al nostre municipi. 

Palafolls en Comú, actualment amb una representant al consistori, tampoc ha mogut fitxa pel que fa als comicis del proper any, però sembla segur que no aniran a les eleccions amb aquest nom.

El PP, que fa quatre anys va presentar un candidat de palla al nostre municipi i es va quedar sense representació, està treballant en una proposta electoral pel nostre municipi. Segons ha pogut saber aquesta emissora la previsió dels populars és tenir candidatura d’aquí a un any.

Res en canvi se sap de Ciutadans. La formació taronja, que s’ha presentat dos cops al municipi i va aconseguir un representant al 2015, actualment està sense estructura a Palafolls després dels mals resultats aconseguits en els darrers comicis.

També és una incognita l’espai post convergent. Ara com ara ni junts ni PDeCat tenen estructura fixa al nostra poble, però sempre han tingut candidatura a les eleccions municipals des del 79.

El que sí se sap és la irrupció d’un nou partit local, desvinculat de qualsevol sigla supramunicipal. Es tracta de Palafolls Som, que no es consideren ni d’esquerres ni de dretes i que encara no han fet públic el seu candidat o candidata a l’alcaldia de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics