La consulta sobre els canvis de mobilitat al centre es farà al setembre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A finals de març l’Ajuntament de Palafolls iniciava una prova pilot per millorar la mobilitat i l’aparcament al centre de la vila. La prova pilot es posava en marxa coincidint amb les obres de substitució de la canonada i el compromís del consistori era fer una consulta popular per saber l’opinió general sobre aquests canvis quan es finalitzen aquestes obres.

Si no hi ha entrebancs, la propera setmana s’acabarà l’obra de substitució de la canonada i reobriran els carrers que encara estan tancats, com ara el carrer Major o el tram d’av. Pau Casals que encara està tancat.

El consistori, però, ha anunciat a RP que la consulta no es farà ara al juny, sinó que s’ha traslladat al setembre.

Segons expliquen fonts municipals el procés participatiu es trasllada al setembre per tal que els palafollencs puguin valorar els canvis introduïts de forma plena. És a dir, que puguin conviure amb els canvis de sentit sense els possibles perjudicis de les obres. També es vol esperar a que tornin els infants a l’escola al setembre per comprovar si la nova mobilitat és útil o no.

També es vol aprofitar per donar les claus a la ciutadania sobre pros i contres de la mesura introduïda per tal que el ciutadà tingui tota la informació abans de votar. Ho explica Sònia González, Regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palafolls.

A finals de març l’Ajuntament va modificar el sentit de circulació de dues cèntriques vies d’accés; la Ribera de la Burgada i l’av. Costa Brava han passat a tenir, en part, un únic sentit de circulació. Això ha permès eliminar un carril a cada via que s’ha convertit en nou aparcament en semibateria. Això, segons el consistori ha de millorar la fluïdesa del trànsit al centre i augmentar el nombre d’estacionaments.

Sobre la consulta que ha de determinar si els canvis es queden o si es desfan, només se sap que hi podrà participar tot el municipi i que no serà binària, és a dir que les opcions no seran només mantenir o abolir els canvis, sinó que es podria valorar aspectes per separat, com ara cada carrer per separat.

També se sap que es farà tant presencial com telemàticament per facilitar a tothom la participació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics