URGENT

L’índex d’incidència de la sinistralitat laboral al Maresme és inferior al català i al provincial

Compartiu aquesta història

Després d’una pujada en el número d’accidents laborals  al passat 2021, les dades que ens deixa el primer trimestre de 2022 són favorables i col·loquen al Maresme en un índex inferior al català i al provincial. Els incidents laborals augmenten en determinats àmbits de feina com la construcció, més perillós per la manipulació de grans màquines i altres elements, però també en les activitats sanitàries i en d’altres divisions com el comerç de vehicles a motor i l’hostaleria.

Durant aquest trimestre, es van registrar gairebé 1720 accidents laborals al Maresme. Tot i que la majoria han estat lleus, cal destacar la mort d’una persona en horari de feina.

D’aquest nombre de registres, més dels 1500 han estat en jornada laboral, mentre que els quasi 140 restants s’han produït durant el trajecte d’entrar o sortida de la feina.

El registre que es té en compte per fer aquestes comparatives s’anomena Índex d’Incidència, que relaciona el nombre de treball per cada 100.000 persones afiliades a la SS.

Per aquest motiu, els accidents laborals en lloc de feina AMB baixa, el Maresme es posiciona amb quasi 635 sinistres per 100.000 persones afiliades. Per sobre es troba el provincial amb 734 sinistres mentre que en el conjunt de Catalunya s’han registrat 783.

L’índex maresmenc SENSE baixes és de 505, mentre que el provincial es situa amb 577 i de Catalunya sobrepassa els 610 sinistres.

Les dades presentades en aquest informe són provisionals durant els dotze mesos següents a la finalització de l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics