Pau Casals obrirà del tot a principis de la setmana que ve

Asfaltat a Pau Casals
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir dimecres van començar els treballs d’asfaltat del darrer tram d’obres del canvi de la canonada d’impulsió d’aigua de Palafolls. Es tracta del tram de l’avinguda Pau Casals entre Girona i camí del Castell, la zona que més temps ha estat tallada al trànsit ja que, a banda d’incorporar la nova canonada, també s’hi ha fet actuacions a les clavagueres i a les comunicacions. 

Ara que les feines han acabat, ja s’ha fet la primera capa d’asfaltat i, si no hi ha contratemps, avui dijous es farà la darrera capa de rodadura. No serà fins la propera setmana que es podrà fer la senyalització viària. Serà quan acabin els treballs de pintura que es podrà reobrir al trànsit aquest darrer tram encara en obres.

La substitució de la canonada d’impulsió va començar a principis de febrer i ha instal·lat una nova canalització des de la zona dels semàfors d’entrada a Palafolls i fins la zona dels dipòsits del Castell. 

Aquesta canonada substitueix la que hi havia fins ara de fibrociment i que ha donat molts problemes en els darrers anys.

El canvi ha suposat una de les obres més complicades dels últims anys ja que han afectat carrers principals com el carrer Major, el carrer Passada, la plaça Major o la mateixa avinguda Pau Casals, que porta prop de 5 mesos tallada. Això ha comportat talls de trànsit i desviaments provisionals. 

L’obra també ha suposat la repavimentació de les vies per on ha passat la nova canonada, una demanda dels veïns sobretot de Pau Casals, que abans dels treballs es trobava en molt mal estat de conservació.

Tota l’actuació té un cost previst de més d’1M€ que pagarà l’Ajuntament en diferents anys a través del cànon de l’aigua, la quantitat anual que AGBAR paga al consistori per explotar el servei d’aigua i que es destinarà a pagar la intervenció prevista.

Agbar ha confirmat a RP que la nova canonada fa ja un mes i mig que està en funcionament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics