El projecte DRAC de Malgrat atén a 235 joves aquest curs

Els educadors durant la prova pilot de la primavera. Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El projecte DRAC (Desenvolupament de Recursos per a joves mitjançant l’Actuació del Carrer) es va crear  des del consistori malgratenc per treballar amb adolescents i joves que han fet del carrer el seu espai prioritari.  

Aquesta iniciativa pretén i busca treballar i atendre una de les principals problemàtiques que es detecten entre el joves com és el consum d’alcohol i drogues.

El programa DRAC, que va sorgir després dels mesos de la pandèmia i  l’any passat va tenir una prova pilot durant tres mesos. El passat mes de setembre es va reprendre amb dos educadors socials al carrer que han anat acompanyant  els joves participants fins fa un mes. Ho explica Sergio Ortín Regidor de Joventut de Malgrat de Mar.

Entre els objectius assolits d’aquest curs, es destaquen els que s’han portat a terme per tractar el consum d’alcohol i drogues a través d’accions de prevenció. Haver facilitat la integració i participació dels joves en accions socials; potenciar l’aprenentatge de continguts bàsics socials i culturals. Un altre tret important a destacar són els problemes de salut mental, que ja hi eren abans, però que arran de la pandèmia s’han vist més agreujats.

Des del consistori fan un bon balanç respecte aquest curs, on destaquen el fet d’haver arribat a atendre amb aquest servei 235 joves amb una mitjana setmanal de 45 joves, i també la gran quantitat de joves que s’han adreçat servei per transmetre preguntes i dubtes a través de la xarxa social Instagram ‘Malgrat Jove’.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics