Palafolls restringeix el pas de vehicles a diferents pistes forestals de Vallplana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament ha publicat aquest dilluns a la tarda un decret d’alcaldia que prohibeix l’accés amb vehicles de motor, tant cotxes, motocicletes o quads, entre d’altres, a diferents camins i pistes forestals que transcorren pel parc natural del Montnegre El Corredor.

Les restriccions, que no afecten als veïns de la zona, es mantindrà mentre estiguin actius els nivells 2 i 3 del Pla Alfa  que corresponen als perills alt i extrem d’incendi a casa nostra.

Justament en els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3) es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, i es pot també  restringir l’accés als principals massissos muntanyosos. És justament el què fa aquest decret d’alcaldia de Palafolls que vol evitar l’accés a les zones forestals del Parc Natural del Montnegre- El Corredor que hi ha al nostre poble.

Avui dimarts, l’Alt Maresme i la Selva es troben al nivell 2 de possibilitat d’incendis forestals.

Segons detalla el decret d’alcaldia i explica el regidor de Medi AMbient, Aleix Freixa, a partir d’ara no es podrà circular pel camí de Vallplana, a partir de Can Vinyals, ni tampoc passat Can Boix. També es prohibeix l’accés amb vehicle a motor al camí de Can Xuclà o pel camí que uneix l’avinguda dels Ocells, a Ciutat Jardí, amb el camí de Vallplana.

Només els veïns i vehicles d’emergència podran accedir en aquests camins.

El decret també anuncia que la Policia Local i el cos d’Agents Rurals sean els encarregats de fer efectiva aquesta mesura a partir d’ara i fins que acabi l’onada de calor que ha augmentat el risc d’incendi. De fet Palafolls fa dies que es troba entre els nivells 2 i 3 del pla Alfa

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics