URGENT

El ple aprova els requisits per atorgar noves llicències per a terrasses de bars i restaurants

Compartiu aquesta història

El ple d’ahir de l’Ajuntament va aprovar una instrucció temporal que ha de servir per començar a  regular tècnicament les terrasses de bars i restaurants. 

A banda d’estipular on es podrà instal·lar una nova terrassa,  la nova instrucció també vol incidir en quina ha de ser la seva estètica i harmonització. Per exemple, la nova regulació “no admet publicitat en les taules, cadires i para-sols, el que suposa que els establiments que sol·licitin una nova terrassa no podran usar el mobiliari que les marques de begudes acostumen a regalar a bars i restaurants.

El PSC va carregar contra aquesta mesura. La portaveu dels socialistes al consistori Dolors Agüera també va alertar que la nova instrucció preveu que els serveis tècnics podran “imposar determinades característiques de disseny, material” o de color als elements presents a les terrasses.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Villaret, va recordar la necessitat d’establir uns criteris per la concessió de llicències per posar ordre en aquestes activitats. 

Villaret va explicar que s’han trobat casos de llençols penjats o de carpes ocupant l’espai de terrassa i que calia regularitzar i harmonitzar el mobiliari de les terrasses.

De tota manera va recordar que es tracta duna normativa provisional i transitori a l’espera de fer un reglament de terrasses definitiu. En aquest sentit, el regidor va recordar que la instrucció aprovada anit no inclou cap règim sancionador.

La nova normativa també regula que les terrasses no podran ocupar més enllà de la façana del seu establiment, mentre que la profunditat dependrà en cada cas de l’amplada de la vorera. Igualment la nova instrucció garanteix  prop de 2 metres pel pas de vianants.

El govern ha reconegut que no s’ha reunit darrerament amb els restauradors i espera poder traslladar les novetats del nou reglament en els propers dies. 

La portaveu de Palafolls En Comú, Clara Hidalga va lamentar la manca de comunicació amb els restauradors i es pregunta si calia córrer per aprovar aquesta normativa provisional

El govern va assegurar que de fet ja anava tard en fer aquesta normativa. Quan les restriccions per la pandèmia van prohibir l’accés a l’interior dels locals de restauració, es van concedir llicències excepcionals i permisos de major ocupació per compensar les mesures. Ara, passades totes les restriccions aquells permisos excepcionals hauran de remetre, i per tant alguns locals hauran de treure les seves terrasses o redimensionar-les.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics