URGENT

Més control a les campers i autocaravanes que acampen al Castell

Compartiu aquesta història

Entre la dotzena de vehicles que ahir estaven aparcats al Castell de Palafolls per anar a veure els focs, hi havia una furgoneta camperitzada, és a dir, condicionada per poder-hi cuinar i dormir. En els últims anys l’ús d’aquest tipus de vehicles, com també les autocaravanes, s’ha fet més popular en part per culpa de la pandèmia. 

A Palafolls encara no hi ha cap espai destinat a l’acampada d’aquest tipus de vehicles, però això no espanta als usuaris. Les principals aplicacions usades pel col·lectiu de campers i autocaravanes situen el castell de Palafolls con un punt on poder fer nit. En destaquen la tranquil·litat i les esplèndides vistes.

Ara bé, l’Ajuntament de Palafolls avisa que no està permès l’ús de l’esplanada del Castell per fer-hi nit.

Segons explicava l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, la Policia Local ja ha donat avisos als usuaris que no es pot acampar en aquest espai. En l’últim ple municipal, Alemany va assegurar que s’actuarà per evitar que la situació vagi a més.

Ara bé, no és fàcil de controlar. Una furgoneta camperitzada està considerada un turisme i com a tal pot aparcar en els espais habilitats. El que habitualment està prohibit és l’acampada. Això implica que no es pot treure cap element de la furgoneta, com cadires, taules o el toldo superior dels vehicles. En canvi, si es pot dormir dins el vehicle en qualsevol espai que es permeti estacionar. En canvi les autocaravanes ja no estan considerades turisme i tenen més complicat esquivar les prohibicions.

De tota manera Palafolls està estudiant un nou espai per autocaravanes a tocar del camp de futbol. Un projecte a la cartera d’inversions per aquest any 2022 gràcies a una subvenció.

A l’espera d’aquest nou espai, es vol controlar l’estacionament al castell. 

Una fortalesa que té diferents usos i que rep moltes visites cada dia i això provoca també molt incivisme. Les deixalles i les pintades preocupen al consistori.

Parlant de les pintades, l’alcalde va explicar que s’està estudiant nous espais on estigui permès fer grafits amb la intenció d’evitar pintades no desitjades en espais com el Castell

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics