Malgrat dedica un espai a Neus Català

Espai Neus Català. AjMalgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests dies el consistori està ultimant un espai dedicat a la memòria històrica a la confluència dels carrers del Carme i avinguda Mediterrània. Es tracta d’un espai en el que fins ara hi havia una plaça de sorra amb bancs i un pou d’aigua. Ara la plaça s’ha transformat en un espai dedicat a la supervivent dels camps de concentració nazins Neus Català. La transformació s’ha aconseguit amb dos murals que recorden la figura de Català. En el mural més gran, que ocupa la paret mitgera del bloc de pisos que dona a la plaça, s’hi poden veure diferents imatges de Català amb l’uniforme del camp de concentració. Al costat, s’ha repintat les parets del pou d’aigua amb siluetes de la supervivent amb missatges com “La memòria no és venjança, és justícia” o posant en valor la resistència de Català.

La regidora de barris, Cinthia Valbonesi, afirma a RP que encara se li està donant forma a l’Espai Neus Català. La regidora explica que l’espai vol que Malgrat no oblidi la lluita antifeixista.

Els murals són obra dels artistes Miquel Wert i Núria Toll i ha comptat amb l’ajut i la complicitat de joves malgratencs que han ajudat a la realització d’aquests murals.

El consistori explica que aquesta no serà l’única intervenció que es farà al municipi amb la intenció de dignificar espais i crear conscienciació. Ara, però, s’està fent un estudi cromàtic del qual en resulti una carta de colors, que permetin harmonitzar aquestes actuacions. De moment també s’està estudiant on es faran les noves actuacions i a què es dedicaran.

Aquests projecte de dignificació de l’espai públic encara està en procés de consens per trobar les properes actuacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics