URGENT

Palafolls Solidari destina 4.000€ a Metges sense Fronteres

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes l’entitat palafollenca va fer efectiu l’ingrés de 4.000€ a l’ONG Metges Sense Fronteres. Ho fa conscient de la feina que aquesta entitat fa sobre el terreny a la guerra a Ucraïna i davant la impossibilitat de transferir aquest diners a projectes solidaris a Nicaragua.

Palafolls Solidari va néixer fa uns anys amb l’únic objectiu d’incentivar la cooperació amb San isidro, el municipi nicaragüenc agermanat amb Palafolls. Des de llavors l’entitat vehicula la realització de projectes finançats amb aportacions recollides per la societat civil. 

Des de fa uns anys el país centreamericà viu una revolució interna i greus problemes polítics, que han comportat que ara mateix els sigui gairebé impossible cooperar amb San Isidro. 

El president de Palafolls Solidari, Antoni Selvaggi, explica que tota la cooperació internacional passa ara a mans del govern nicaragüenc de Daniel Ortega. Això, sumat als anys de covid, han fet a l’entitat replantejar les seves accions solidàries amb Nicaragua i obrir-se a altres causes. 

D’aquí que l’entitat hagi donat aquests 4.000€ a Metges sense Fronteres.

Palafolls Solidari es coordinava amb El Guayabal, una entitat civil de San Isidro amb la que es decidien els projectes a finançar. El trencament de relacions per culpa del govern nicaragüenc ha deixat a mitges el projecte de construcció d’una escoleta en un dels barris més empobrits de San Isidro. La situació actual del país ha deixat Palafolls Solidari sense referents de confiança a Nicaragua, pel que s’ha decidit esperar per reprendre la col·laboració.

Palafolls Solidari ha canviat els seus estatuts per ampliar el seu abast d’actuació. De fet no descarta fer projectes a Palafolls.

L’entitat ha anat recollint fons des de fa anys amb activitats com la fira Totcanvi o l’agenda escolar entre d’altres.

Fa només unes setmanes, el govern sandinista president amb mà de ferro per Daniel Ortega, ja va expulsar del país la Comunitat Terapèutica del Maresme, que gestionava l’únic centre de salut mental de la costa atlàntica, a la ciutat de Bluefields

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics