Els restauradors exposen els seus neguits sobre la nova instrucció de terrasses

Moment de la reunió amb restauradors. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí una 20a de propietaris de bars i restaurants de Palafolls han assistit a la reunió convocada per l’Ajuntament per tal d’explicar les principals característiques de la nova instrucció de terrasses aprovada fa 10 dies.

La normativa, de caràcter provisional, ha aixecat molts neguits i preocupacions dels responsables de bars i restaurants, ja que es regula l’ocupació de l’espai públic per primer cop. 

Les principals preocupacions dels restauradors és la limitació d’espai per poder desplegar la terrassa. La nova instrucció en limita l’amplada estrictament a la façana dels locals. Això fa témer a molts empresaris per una dràstica reducció de l’espai que tenien fins ara.

També lamenten el ball d’horaris d’obertura, ja que la instrucció marca uns horaris que el propi consistori ha ampliat posteriorment a través d’un decret.

Abans de la trobada alguns dels propietaris assistents a la reunió han expressat les principals reivindicacions.

A la reunió l’Ajuntament ha recordat que la instrucció és provisional, a l’espera d’una ordenança definitiva que es començarà a preparar aquest setembre i que implicarà necessàriament la participació del sector.

Susanna Pla, com alcaldessa accidental, ha explicat que la instrucció és una regulació de mínims mentre no es redacta l’ordenança. També ha volgut reiterar que els horaris es mantenen igual com estaven.

Sobre l’espai de les terrasses, el regidor d’urbanisme, Jordi Villaret ha explicat que durant la covid s’havia permès col·locar taules davant d’establiments propers al bar si es comptava amb l’autorització, però que passades les restriccions, alguns establiments havien mostrat el seu malestar per l’extensió de les terrasses. 

El que no queda clar és la profunditat que podran tenir aquestes terrasses. Villaret ha explicat que caldrà estudiar cas per cas i, fins i tot, àmbit per àmbit, ja que no és el mateix una terrassa sobre una vorera o sobre una plaça com la de Valls d’Ax.

Durant aquest mes, tots els establiments que vulguin tenir o mantenir la terrassa hauran de sol·licitar-ho a l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics