Trencat el pacte de govern a Blanes

Canosa, Urgell i Aladern. AjBlanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sacsejada política a 8 mesos de les eleccions municipals.

L’alcalde de la ciutat, el republicà Ángel Canosa, va retirar ahir totes les competències de govern a la regidora Rosa Aladern, de Blanes en Comú.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que la decisió s’ha pres per la manca de confiança de l’alcalde amb la regidora i, també “per algunes actuacions que podrien constituir presumptes irregularitats en la seva gestió”.

Tant és així que l’alcalde ja ha dictat l’inici d’un procediment d’informació reservada, amb l’objectiu de determinar la naturalesa d’algun d’aquests fets.

Aladern era fins ahir al matí tercera tinent d’alcalde, membre de la Junta de Govern i regidora d’Urbanisme, Enginyeria, Obra Pública i Neteja i Recollida de Residus. Segons el comunicat del consistori, les seves competències van passar a ser assumides temporalment per l’alcalde, a l’espera de ser “redistribuïdes” amb “la voluntat de respectar l’actual pacte de govern” amb els comuns.

Segons l’Ajuntament, l’alcalde ja havia comunicat al juliol al portaveu dels comuns, Jordi Urgell, la seva intenció de retirar les competències a Aladern, i que des de llavors els dos socis han mantingut diverses trobades per tractar aquesta qüestió.

Ahir mateix, el grup municipal de Blanes en Comú, soci de govern dels republicans des de l’inici de la legislatura, va reunir-se i van decidir que no podien seguir donant suport a ERC, ja que es consideren expulsats del pacte de govern.

Segons explica el Diari de Girona, la regidora dels comuns Rosa Aladern està disposada a anar als jutjats perquè considera que ha estat víctima d’una difamació.

Així doncs ERC es queda amb 5 regidors al govern local de Blanes a falta de 8 mesos pels propers comicis municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics