URGENT

La Festa Major tindrà Sopars a la Fresca

Compartiu aquesta història

És l’activitat més aclamada de la festa major palafollenca i després de dues edicions sense poder fer-se per culpa de la pandèmia, aquest setembre tornaran els sopars a la fresca.

En concret es preveu que siguin les nits del 8, 9 i 10 de setembre. Tot i que no es descarta una última nit, la de l’11.

Ho faran de nou de la mà de la Comissió d’Agermanament de Palafolls, l’entitat que sempre ha capitanejat aquesta festa que reuneix milers de persones a sopar.

Segons explica el president de la comissió, David Delgado, els Sopars a la Fresca tornaran amb un format practicament igual al que ja coneixem. 

El president de l’entitat explica que la burocràcia ha augmentat molt, cosa que ha dificultat molt tot el procés d’organització del retorn d’aquesta popular activitat de la Festa Major de Palafolls.

Demà l’Ajuntament de Palafolls aprovarà el conveni de col·laboració amb l’entitat organitzadora dels Sopars a la Fresca, que en definitiva és el que permetrà la realització enguany de la celebració.

La comissió d’agermanaments espera que puguin tornar a venir les delegacions dels pobles agermanats com Poopi d’Italia i Ax de França i s’espera la presència d’altres associacions i entitats com Aspronis o de l’ONG Ndennden Ngollen, que treballa al Senegal.

Els Sopars a la Fresca és l’activitat més multitudinària de la Festa Major de Palafolls. Més d’un miler de persones passen cada nit a sopar qualsevol de les especialitats que s’ofereixen des dels stands de Ax, Poppi, Senegal, Catalunya o Andalusia. Aquesta activitat va començar a celebrar-se fa uns 30 anys sota el nom de la Festa de la Pasta, ja que en un primer moment només hi participava Poppi. Amb el temps es va anar augmentant el nombre de països participants i també de públic vingut també des de diferents localitats veïnes.

Els Sopars a la Fresca tornen després de 2 anys sense poder-se fer per culpa de la pandèmia i serà la primera sense el seu màxim impulsor i responsable, Jesús Machín, mor la tardor del 2019.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics