URGENT

L’Ajuntament resolt dubtes sobre la nova instrucció de terrasses

Compartiu aquesta història

Amb un text de preguntes freqüents, el consistori palafollenc vol aclarir com es desplegarà la nova instrucció de terrasses aprovada fa un parell de setmanes pel ple.

Al web municipal, i també a Ràdio Palafolls, trobareu un document amb les respostes a les principals preguntes que poden surgir referent a aquesta regulació.

Així s’expliquen els motius que han dut al consistori a aprovar aquesta instrucció i a explicitar que tot els establiments que tenen o volen tenir terrassa han de fer la sol·licitud abans del 31 d’agost. Un tràmit que necessita d’una memòria descriptiva  on s’expliqui quins elements es volen instal·lar i un plànol clar on s’expliciti l’espai que es vol ocupar, com és la façana principal del local, o la situació dels elements.

El text explica que, aquest any no caldrà pagar taxa per ocupació, però que es preveu que l’any vinent estigui enllestida la nova ordenança i que entri en vigor una tarificació.

Més enllà d’això el text publicat aquest dilluns vol aclarir que els horaris permesos d’obertura de la terrassa es manté igual que fins ara; fins les 0.30 entre setmana i fins la 1 els caps de setmana, que els elements de la terrassa s’han de recollir a la nit i, en cas que l’establiment tanqui per més de dos dies, caldrà endreçar-los a l’interior.

Sobre els mobiliari amb publicitat de marques conegudes, el consistori explica que es podran mantenir, sempre i quan no trenquin l’harmonia estètica del conjunt de la zona o de la pròpia terrassa. 

Les terrasses hauran d’ocupar l’ample de la façana del local i, caldrà convenir, segons cada cas la profunditat.

Just fa una setmana una 20a de restauradors locals ja es van reunir amb l’Ajuntament per tant d’aclarir dubtes sobre la nova normativa. 

Es calcula que a Palafolls hi ha una trentena d’establiments amb terrassa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics