Instal·laran una pantalla vegetal per reduir l’impacte visual i sonor a Mas Reixac

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls està ultimant els detalls del projecte que preveu plantar diferents arbres autòctons, com per exemple, alzines, en diferents àmbits propers a Mas Reixac.

Aquesta nova vegetació haurà de funcionar com a pantalla  que redueix l’impacte visual i, en menor mesura, també el soroll del polígon d’en Puigvert.

Els veïns d’aquesta urbanització s’han queixat sovint dels sorolls que provenen principalment de la nau logística d’Inditex. Uns sorolls que s’han esmorteït, però que continuen arribant a la urbanització. Ara, però, el principal problema és visual, ja que aquesta mateixa nau, la més gran que hi ha a Palafolls, és visible des les cases d’aquesta urbanització.

Fa temps que s’estudia la millor opció per millorar l’impacte visual i acústic i ja s’està enllestint el projecte executiu que preveu tres grans àrees de replantació d’espècies vegetals autòctones. Una primera serà en uns terrenys erm, sense cap vegetació, just a tocar de la planta logística, però també s’actuarà en dos àmbits a tocar de la carretera Nacional 2. En aquest cas es vol substituir el canyissar que hi ha en diferents espais al voral de la carretera al seu pas per la urbanització  per arbrat autòcton.

Amb aquest augment de l’arbrat es preveu poder millorar la problemàtica dels sorolls, però especialment que ajudi a ocultar la planta de la multinacional gallega. Un cop estigui enllestit el projecte i s’aprovi, caldrà buscar l’empresa que faci aquests treballs, cosa que es podria allargar encara uns mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics