URGENT

L’Església Santa Maria de Blanes celebra els 65 anys del seu orgue amb un concert

Compartiu aquesta història

L’orgue de l’església de Blanes compleix un any més, enguany són 65 els que porta acompanyant les misses i actes solemnes del municipi veí. 

Per celebrar-ho, Moisés Martínez, blanenc i estudiant de 4t curs d’orgue al Conservatori de Girona, ha proposat un concert gratuït a la Parròquia aquesta nit a les 20h. La intenció de Martínez, a banda de celebrar l’aniversari, és donar-li el protagonisme que es mereix un instrument com aquest, utilitzant tots els recursos que reuneix. 

Les obres que configuraran de programa d’avui seran de diferents estils i formen part del Conservatori de Girona. Hi haurà temes de música ibèrica, del barroc alemany i romanticisme francès, acompanyats de dues improvisacions sobre salms coneguts pels feligresos que acostumen.

A banda d’aquest concert com a celebració, Moisés Martínez vol aconseguir conscienciar que l’orgue no està en perfecte estat i que es necessiten fons econòmics per assegurar-li més anys de vida. És per això que, encara que la vetllada d’avui és gratuïta, el jove pretén iniciar a llarg termini una campanya per recaptar diners per millorar les condicions de l’orgue de la parròquia. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics