URGENT

La Policia Local de Blanes celebra un curs pioner a Catalunya per atendre ferits en casos amb múltiples víctimes

Compartiu aquesta història

L’objectiu principal és formar els agents en intervencions sanitàries d’urgències, dotant-los dels coneixements necessaris que els permetin salvar vides. S’emmarca dins el centenari de la Policia Local de Blanes i forma part del Pla de Formació Contínua Anual que fan els agents del cos.

El curs de TECC, per les seves sigles en anglès Tactical Emergency Casualty Care, va començar ahir i s’ha convertit en un curs pioner a tota Catalunya. En total són 80 agents els que podran seguir-lo i la formació tindrà dues edicions, una que va començar ahir i l’altre que es farà la setmana vinent. Ambdues tenen un caràcter pràctic, s’imparteixen durant dos dies sencers i finalitzen amb un simulacre pels agents.

Durant les formacions els policies aprendran de quina forma han d’actuar en cadascun dels supòsits plantejats, com són atemptats, explosions de gas o incidents amb persones armades, entre d’altres, per tal de salvar el major nombre possible de persones. 

Com dèiem, el curs acabarà amb simulacions sobre els hipotètics casos que s’han estudiat. En aquestes hi participaran dotacions d’altres cossos de seguretat i emergències, com els Bombers o el SEM, a banda d’actors i actrius que faran el paper de víctimes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics