El Contracte Programa 2022-2025 destinarà 29 milions d’euros per accions socials en els municipis de menys de 20.000 habitants, entre ells Palafolls

Foto: Consell Comarcal del Maresme
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Contracte Programa és un conveni pluriennal que se signa entre la Generalitat i els ens locals on s’especifiquen les actuacions que es duran a terme en matèria de serveis socials, així com la seva dotació econòmica durant la vigència del conveni.

En el cas del Maresme, el Consell Comarcal és l’administració que coordina i dona suport als serveis socials bàsics dels 25 municipis del Maresme de menys de 20.000 habitants. Per tant, és l’encarregat d’impulsar i realitzar les actuacions fixades en el Contracte Programa.

El Ple celebrat dimarts va acceptar el conveni que especifica les actuacions a desenvolupar en els ajuntaments maresmencs de menys de 20.000 habitants entre 2022 i 2025. Concretament, es tracta d’actuacions i programes orientats a donar resposta a les necessitats de la població i, en especial dels col·lectius més vulnerables. 

El nou Contracte Programa 2022-2025 millorarà i reforçarà l’Equip Bàsic d’Atenció Social del Maresme dotant-lo de més professionals per fer-hi front a les necessitats actuals i millorar la qualitat de l’atenció a les persones. També fixarà els ajuts d’urgència social per assegurar que les persones puguin cobrir les seves necessitats bàsiques i puguin fer front al pagament de les factures de subministraments energètics.

A més, contempla les actuacions a realitzar i la dotació pressupostària de diferents programes de suport a les famílies, de promoció de l’autonomia personal de joves i gent gran, de protecció de la infància i adolescència. Així com actuacions específiques amb col·lectius en risc d’exclusió social.

El Contracte Programa acceptat pel Consell Comarcal del Maresme s’implantarà en municipis com Palafolls, Arenys de Mar, Tordera, Malgrat de Mar, Sant Iscle de Vallalta o Dosrius, entre altres. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics