La Regió Sanitària inicia una prova pilot pionera per la donació de còrnies de pacients en tractaments pal·liatius a domicili

Foto: Regió Sanitària de Girona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant el mes d’octubre s’ha donat un últim impuls al pla pilot de donació de còrnies en casos de defuncions de malalts que rebien una atenció pal·liativa a casa seva.

El projecte s’està desenvolupant actualment a Palafrugell (Baix Empordà), en coordinació amb els professionals sanitaris dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), el Banc de Sang i Teixits (BST), la Regió Sanitària Girona, l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i amb la col·laboració de la funeraria Mémora Girona. Si la iniciativa obté bons resultats s’estendrà a altres equips de la Regió. 

Fins ara, la donació només es podia realitzar en un entorn sanitari, però ara gràcies a aquest projecte també serà possible fer-la efectiva en els casos de pacients atesos per als equips del Programa d’atenció domiciliària i equip de suport (PADES) quan la defunció es produeixi al domicili i, així, augmentar el nombre de donacions actuals i fer sempre possible el dret de la donació independentment de l’entorn. 

El projecte té l’objectiu de fer possible la donació de còrnies en qualsevol entorn, tant domiciliari com hospitalari. També el d’augmentar el nombre de donacions de còrnies, ja que representen un important nombre de donants potencials que fins ara s’excloïen. De les 7.210 morts durant el 2020 a la província de Girona, 1.837 (el 25%) es van produir a la llar. D’aquestes, s’estima que el 15%, 275 persones, són donants potencials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics