Palafolls s’uneix contra la violència masclista

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui, divendres 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Palafolls s’ha sumat a la crida per reivindicar la lluita feminista i fer front a la violència masclista, tot i que no només ho ha fet avui.

Per part de l’Ajuntament, durant les últimes setmanes s’han penjat banderoles als carrers del municipi i, també, s’han impulsat diverses sessions del taller de defensa personal per dones. A més, també han participat d’aquestes reivindicacions entitats municipals com Acció Feminista Palafolls o el Casal de la Dona.

Avui, Palafolls ha llegit el manifest d’aquesta commemoració. Concretament, ho han fet els delegats de 4t d’ESO de l’Institut Font del Ferro de Palafolls. El text recorda que, de totes les formes de violència, la sexual és la més prevalent i, a la vegada, la més invisibilitzada i naturalitzada. Tot i això, els alumnes han destacat que aquest tipus de violències no tenen res a veure amb el sexe, sinó que tot és una qüestió de poder.

El text que han llegit els alumnes ha refermat el compromís de les institucions polítiques del país. Un compromís que té la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals. 

L’acte s’ha dut a terme a la Plaça Major de Palafolls i ha comptat amb la presència dels membres del consistori, treballadors i d’alguns palafollencs. En el marc dels actes previstos per commemorar aquesta diada, recordem que s’ha preparat per diumenge un esmorzar solidari en col·laboració del Casal de la Dona i l’Ajuntament de Palafolls. Es farà de 9h a 12h a la gespa del Casal d’Avis. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls