URGENT

Palafolls tira endavant els pressupostos del 2023, condicionats per la disminució d’ingressos propis

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament de Palafolls celebrat ahir va tirar endavant els pressupostos pel proper any 2023. Els comptes del proper any, tal com va avançar l’alcalde, venen marcats per diferents elements que han fet disminuir els ingressos dels quals disposarà el consistori l’any vinent. 

Entre aquestes qüestions que han afectat al pressupost del proper any hi ha algunes que ja van afectar l’any passat, com la pèrdua de l’IBI de l’autopista i l’impost de les plusvàlues. Però també hi ha afectacions que han sorgit enguany, per exemple l’increment de les despeses en subministraments energètics (llum, gas, aigua, combustibles, etc.) o el manteniment de les taxes congelades pels palafollencs. 

Tot i això, l’alcalde va recalcar que han fet el pressupost el millor que han pogut i que s’haurien de sentir orgullosos del resultat tenint en compte les circumstàncies. Així ho va explicar ahir al ple l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany. 

En aquest sentit, per tal de trobar finançament, l’Ajuntament perdrà autonomia el proper 2023. I, és que, disminueixen els ingressos propis i augmentaran les aportacions externes dels diferents ens supramunicipals.

Des de l’oposició, el PSC a palafolls va mostrar-se preocupat de la gestió econòmica del govern, tal com també ho van fer l’any passat amb els pressupostos anteriors. Així ho detallava al ple Dolors Agüera, portaveu del partit socialista a Palafolls. 

Malgrat la situació del pressupost 2023, des de l’Ajuntament han assegurat que aquest busca assegurar la despesa social sense cap retallada als ajuts i serveis, també els gratuïts, mantenir l’aposta pel servei de qualitat amb els treballadors/es públics i la despesa en educació i suport a les entitats, i garantir els serveis de l’Ajuntament econòmicament deficitàris.

El pressupost del 2023 es va aprovar amb els 7 vots a favor d’ERC, 5 en contra del PSC i 1 abstenció de Palafolls en Comú.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics